8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

BEAM COACHING

Door Focus Naar Flow

Mijn Verhaal

Mijn pad dat geleid heeft tot BEAM coaching, verliep alles behalve in een rechte lijn. Van jongs af aan was ik al begaan met andere mensen helpen en ik wilde dolgraag docent worden. Min of meer toevallig ben ik echter in Amsterdam en op de opleiding fysiotherapie terecht gekomen. Vanuit daar heb ik door de jaren heen veel cursussen en opleidingen gedaan, zoals manuele therapie, waardoor ik een breed arsenaal aan middelen en technieken heb vergaard om mensen met fysieke klachten weer op weg te helpen.

Mijn focus was daarbij lange tijd gericht op vrijwel uitsluitend het technische en mechanische deel van het vak. Hoe veel opleidingen en cursussen ik ook deed, er bleef een deel van mijn patiënten die ik niet echt verder kon helpen. Er ontbrak iets. Toen een knieblessure mijn sport carrière onderbrak en ik ook persoonlijk op zoek was naar meer, was het moment aangebroken me te gaan verdiepen in wat er nog meer is. Ik kwam steeds meer uit bij persoonlijke ontwikkelingstrajecten en behandelmethoden die de reguliere geneeswijze als alternatief bestempelt omdat ze op een andere manier naar klachten kijken.

Mijn interesse werd al snel getrokken door therapieën die zich richten op het niveau waar het probleem ontstaat in plaats van waar het symptoom zich uit. Onze westerse geneeskunde, waarbinnen ook ik opgeleid ben, is heel goed in acute klachten en symptoombestrijding, maar kan minder met chronische problemen. Voor fracturen en infecties moet je zeker naar een ziekenhuis, wil je echter op het gebied van chronische klachten verder dan alleen operaties en het bestrijden van de symptomen, dan is het aanbod in behandelingen een stuk beperkter. De oosterse geneeswijze richt zich veel meer op de oorzaak in plaats van gevolgen en richt zich meer op het totaalplaatje en leefstijl om de balans structureel te herstellen. Deze benadering, waar ook meer naar de kern van de mens gekeken werd, trok mij sterk.


Theorie en praktijk

Door de jaren heen heb ik veel geleerd van bekwame leermeesters en de talloze inspirerende mensen die ik ontmoet heb. Of ik ze nu tegengekomen ben in de fysiotherapie, tijdens mijn vele reizen, bij het vrijwilligerswerk in projecten in het buitenland op meerdere continenten, in een Amsterdams hospice waar ik jarenlang wekelijks als vrijwilliger met terminaal zieke mensen gewerkt heb, of in het dagelijks leven, ze hebben me geholpen mijn horizon te verbreden.

Mijn zoektocht naar verdieping en verbreding heeft me gebracht bij methodes als meditatie, het boeddhisme, N.L.P., holistic pulsing, traditionele Chinese geneeswijzen en behandelmethoden die werken met energie zoals onder meer Reiki (waarin ik de master graad behaald heb) en Quantum Touch.

Met name met meditatie ben ik echt de diepte in gegaan. Aanvankelijk binnen het boeddhisme (de foto hier is gemaakt in Bodhgaya waar ik zit onder de boom waaronder de boeddha verlicht schijnt te zijn geraakt) en later ook daarbuiten. Na duizenden ‘vlieg-uren’ op het meditatiekussen en vele uren cursussen en studie erover, heb ik in 2016 een bedrijf opgericht in meditatietrainingen voor particulieren en bedrijven. In datzelfde jaar heb ik mijn eerste boek over meditatie geschreven en uitgebracht.

Meditatie heeft de basis gelegd voor waar ik nu ben en wat ik nu doe, de echte doorbraak zou echter nog komen.


De stroomversnelling

Vanaf 2012 is alles echt in een stroomversnelling gekomen. Dat is voornamelijk te danken aan de cursussen, workshops en retreats van mijn goede vriendin Eva Divya. Ze was en is nog steeds mijn belangrijkste leraar in het leven en ik ben haar enorm dankbaar voor alles wat ze me geleerd heeft. Waarvan ik veel mag gebruiken in mijn coachingssessies die ik nu zelf geef. Ik ben erg dankbaar dat ik haar, als ook alle andere leraren die mijn pad gekruist hebben zo ver in mijn leven, ontmoet heb.

Door de persoonlijke ontwikkeling die ik met hen doorgemaakt heb, is er veel veranderd in hoe ik in het leven sta en met mensen werk. Ik ben meer dan ooit de diepte in gegaan en aan den lijve ondervonden hoe het werken met je energiebalans door fysieke behandeling, coaching en meditatie tot levensveranderende resultaten kan leiden. Sinds ik me bewuster ben van energie en er meer direct mee heb leren werken, is er een wereld voor me open gegaan. Het is de aanvulling die ik zocht op wat ik heb geleerd in mijn opleiding tot fysio-manueel therapeut. Deze plus heeft me in staat gesteld nog meer mensen te helpen en op een vaak meer directe en effectieve manier omdat het sneller naar de kern van het probleem gaat.

Uiteraard leer ik nog steeds elke dag, kan ik nog steeds niet elk probleem of chronische klacht verhelpen en ben ik geen magische healer geworden. Wel kan ik door op een andere manier te kijken naar waar mensen vastlopen – mentaal, in hun lichaam of in hun leven – vaak meer dan een reguliere therapeut. Daarmee heb ik meer dan eens klachten op kunnen lossen die er al lange tijd waren of blokkades kunnen verhelpen die vele verschillende klachten veroorzaakten. Op de pagina met recensies kun je er meer over lezen.

De lessen van de mensen waarvan ik heb mogen leren, alle cursussen en opleidingen die ik gedaan heb en de prachtige resultaten die ik heb mogen behalen met de mensen die de laatste jaren ‘toevallig’ op mijn pad kwamen, hebben ervoor gezorgd dat BEAM coaching is ontstaan. Omdat mijn pad naar het gaan coaching anders is dan dat van de meesten, is ook mijn aanpak anders en zo onderscheid ik me van het overgrote deel van de coaches die Nederland rijk is.

Na jaren gewerkt te hebben met meditatie, coaching en direct werken met de energie balans, ben ik in 2017 echt in het diepe gesprongen en met BEAM coaching mijn eigen bedrijf begonnen.


Wil je meer weten over mij en mijn pad en wat ik nog meer doe?

In augustus 2018 was ik te gast in de Ferdinand Lie Show!

Klik op de foto om de aflevering te beluisteren. Wil je liever de video zien? Je vindt hem hier:

Enjoy!


Boost je leven!

Wat voor een boost het werken met energie je kan geven in je leven, heb ik uit eigen ervaring en zeker ook in mijn werk met anderen mogen ervaren. Keer op keer weer. Het weer richting en controle krijgen over wat je drijft is echt levensveranderend. Ook dat kun je terug lezen in de enthousiaste recensies van de mensen die met me gewerkt hebben.

Ik wens ook voor jou dat je levenskwaliteit exponentieel toe neemt en als je daar graag samen met mij aan wilt werken, laat het me weten.