8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon

BEAM COACHING

Door Focus Naar Flow

Cursus Kom in je energie!

Wat leuk dat je op deze pagina uit gekomen bent en ik je mag vertellen over mijn cursus Kom in je energie!

Een cursus waar ik super enthousiast over ben omdat hier al mijn passies samenkomen en ik de mooiste dingen kwijt kan die ik geleerd heb tijdens mijn opleidingen en cursussen, reizen, werk als therapeut en coach, meditatie en energiewerk. Dit alles (en meer) komt samen in deze cursus werken met je energie!

Op deze pagina vind je alle info over de cursus en ga ik alvast wat meer inhoudelijk in op wat energie is en hoe het werkt. Energie is namelijk heel concreet, altijd aanwezig en of je wilt of niet en of je je er bewust van bent of niet, je werkt er elke dag mee. Iedereen heeft het vermogen energie op te pikken, bewust te zijn van de subtiele taal ervan en ermee te werken. Je bewustzijn ervan en vermogen te werken met energie, verschilt enorm per individu. Iedereen kan het echter leren. Net zoals dat het geval is bij sport. Niet iedereen is een Messi of Federer bij geboorte, iedereen kan echter beter worden in voetbal of tennis door ermee aan de slag te gaan. Over hoe energie werkt en je ermee kan werken, gaat deze cursus. Waar je ook staat en begint, het zal je helpen om te groeien in je energie bewustzijn en energie voor je te laten werken in plaats van er alleen maar aan overgeleverd te zijn.

Wil je graag meteen meer weten over de inhoud van de cursus? Scrol omlaag voor de video’s erover!

Hier beneden ga ik je eerst wat meer vertellen over het werken met energie.


Werken met energie

Iedereen ervaart energie. Bewust of onbewust, of je wil of niet wil en of je er gevoelig voor bent of niet.

Energie is voor de meesten een ongrijpbaar iets. Letterlijk en figuurlijk. Toch is iedereen er elke dag weer mee bezig. Of het nu gaat om de ‘vibe’ of sfeer die je oppikt in een ruimte of van een persoon, dat bepaalde mensen je energie geven en anderen juist de energie uit je weg lijken te zuigen, of simpelweg hoe je de zwaartekracht trotseert; het is allemaal energie. Ook stress en emoties en de energie die je in je lijf kunt voelen als je net gesport hebt, zijn voorbeelden van energie.

Energie is levenskracht en jouw gemiddelde energieniveau en hoe sterk dat schommelt, is een belangrijke indicator van hoe het met je gaat. Je energielevel en -balans bepalen hoe je je voelt en of je kunt doen wat je zo graag wilt doen in het leven. Als je laag in je energie zit dan is je systeem niet eens in staat om goed te herstellen, laat staan dat je de dingen kunt doen waar je blij van wordt en je passie is, wat weer een belangrijke voorwaarde is voor geluk, het universele levensdoel van de mens.

Energie staat daarmee centraal in het functioneren en welzijn van zowel je lichaam als je geest.

Heel veel mensen voelen zich tegenwoordig overprikkeld en uitgeput en zitten laag in hun energie. Hoe sportief en fysiek fit ze ook zijn. Daarnaast ervaren mensen dat ze veel prikkels oppikken of waarnemen, die niet via hun reguliere zintuigen hun systeem binnenkomen. Ook dat is vaak energie en inmiddels is dat steeds meer wetenschappelijk meetbaar en verklaarbaar.

Energie is een taal en bevat informatie. Het vertelt je wat over je toestand op dit moment, wat je in jezelf kan ervaren en om je heen, en je interactie ermee. Het geeft je feedback of je op de juiste plek of het juiste pad bent, of juist niet. Vaak wordt deze waardevolle input niet waargenomen en overruled door ‘ons hoofd’. Zolang het onbewust blijft, ben je er echter aan overgeleverd en overkomt het je. Dan beïnvloedt het onbewust je gemoedstoestand en je mentale rust en balans. Denk aan het ‘leeglopen’ bij situaties of mensen. Zeker als je wat gevoeliger bent dan gemiddeld en in deze prikkelrijke en veeleisende tijden. Als je ermee leert werken, dan kan je het voor je laten werken in plaats van je alleen maar overkomt.

Dat energie de drijvende kracht is achter veel, zo niet alle processen die in en om ons plaatsvinden wellicht zelfs de essentie van alles, is iets dat niet alleen de moderne wetenschap steeds meer begint te ontdekken. De Oosterse filosofieën en geneeskunde gaan hier al vele eeuwen van uit. Werken met energie is dan ook niet zo ongrijpbaar als het lijkt. Iedereen kan leren hoe ermee te werken en ook jij kunt je eigen energieniveau beïnvloeden, leren managen en verhogen. Iets dat verder gaat dan de verbranding van voedingsstoffen in onze cellen of dan fysieke fitheid en hoe gezond je eet. Het heeft naast een fysieke ook een mentale, emotionele en zelfs spirituele kant.

Benieuwd hoe dat werkt? Je leert het in deze cursus!


Energie is essentieel en concreet

Uit bovenstaande uitleg en voorbeelden is hoop ik al duidelijk geworden over hoe concreet en tastbaar energie is. Hier nog een kort filmpje (3 minuten) van Anthony Robbins, een van de grootste sprekers van deze tijd, waarin hij uitlegt hoe belangrijk energie is voor succes in alle aspecten van het leven en energie management bovenaan hoort te staan in je prioriteiten.

Ben jij benieuwd hoe energie werkt, hoe concreet het is, hoe je je energielevel kan managen en verhogen en je meer energie over hebt en minder leeg loopt? Hoe je energie voor je te laten werken in plaats van overgeleverd te zijn aan de natuurwetten die ermee samenhangen?

Dan is deze cursus voor jou!


Wat ga je leren?

Deze cursus gaat in op wat energie is en hoe het werkt en hoe je het kan optimaliseren. Het geeft je een bredere kijk op hoe je de wereld waar kan nemen en wat er daarin gebeurt en hoe energie jou en jouw interactie met de wereld beïnvloedt. In theorie en praktijk want uiteraard gaan we er ook praktisch mee aan de slag en leer je hoe je kunt werken met energie in jezelf en in de wereld om je heen.

Ondanks dat het topic voor veel mensen als erg abstract en zelfs zweverig kan overkomen, zal je merken dat het eigenlijk heel concreet en tastbaar is. Mijn aanpak is daarbij down-to-earth en praktisch en de inhoud is laagdrempelig en toegankelijk en dat is in mijn ogen de basis van elke training. Of in de woorden van Albert Einstein: ‘if you can’t explain it simple way, you don’t master or know it wel enough‘. De stof is daarbij onderbouwd met moderne wetenschap, wat we in de natuur kunnen zien en wat we kunnen leren van andere (zoals de Oosterse) culturen en oude beschavingen en vooral zelf kunnen ervaren.

Zaken die aan bod komen zijn:

 • Wat is energie nu precies?
  (en hoe dat heel wat meer is dan bedrijven als Vattenfall of Essent je erover kunnen vertellen)
 • Welke informatie bevat energie en hoe is het een taal waarin we allemaal communiceren?
 • Hoe bepaalt het je gemoedstoestand en leven en je in staat bent te doen wat je wilt doen?
 • Hoe maak je tastbaar wat je onbewust waarneemt?
  (en doorgaans niet goed kan plaatsen)
 • Hoe verhoog je je eigen energieniveau en herstel je als je laag in je energie zit?
 • Hoe voorkom je dat je leegloopt en je energie steeds weggeeft?
 • Hoe ga je om met negatieve energie en bescherm je jezelf in energie slurpende omgevingen?
 • Hoe kun je de energie balanceren en opschonen in jezelf en je huis?
  (en andere tips, tricks en tools)
 • en nog veel meer

Alles wat je gaat leren, heb ik zelf geleerd, getest en ervaren en zal worden onderbouwd met wat de wetenschap en natuur ons toont en voornamelijk we zelf in ons leven kunnen ervaren.

Ondanks dat de cursus heel veelomvattend is, is het allemaal prima behapbaar en is het geen cursus waarbij je veel hoeft te studeren maar vooral veel mag laten landen. Mocht je wel echt de diepte in willen dan krijg je genoeg stof en links daarmee aan de slag te gaan. Na de les gaan mensen steeds voldaan en energieker naar huis, dus het is tevens echt een oplaadmomentje voor jezelf in de week.


Meer info over de cursus, trainer, inhoud van de lessen en een voorproefje….

Hier beneden vind je drie intro video’s over mijn cursus.

Wil je meer weten over de cursus zelf en de trainer; klik hier:

Wil je meer weten over de inhoud van de afzonderlijke lessen? Daarover gaat deze video:

Ben je nieuwsgierig naar een voorproefje van de praktijk? Here it is:


Wat, waar, hoe en hoeveel

Momenteel loopt de cursus met een hele leuke enthousiaste groep en in april 2024 start ik weer met een nieuwe groep aan deze reis van negen lessen!

In deze life-changing cursus neem ik je in negen 1 tot 2-wekelijke lessen mee op een reis die je een nieuwe optie geeft in hoe je het leven waar kunt nemen en hoe je door het leven beweegt. De lessen zijn op dinsdag avonden om 18:30u in Amsterdam Zuid en duren ieder ongeveer drie uur. Ze vliegen voorbij en je gaat met weer meer energie naar huis. Je kunt hem ook live bijwonen via Zoom je het wilt.

Kun je er echt een keer niet bij zijn? Geen probleem, met de online versie van de lessen mis je niets van de inhoud (en deze is ook in het Engels beschikbaar). De dag en tijd van de lessen ga ik nog nader afstemmen met de deelnemers, dus die staat nog niet helemaal vast.

In elke les staat een ander onderwerp centraal en je zult merken dat ze allen samenkomen tot een groter geheel. Ze vinden plaats in een kleine groep met like-minded mensen en iedereen die met me gewerkt heeft weet dat een veilige sfeer en setting iets is waar ik veel aandacht aan besteed.

Als je nog wat meer wilt lezen over hoe ik energie zie en uitleg, dan kun je terecht op deze pagina. In deze cursus krijg je naast achtergrond en uitleg echter vooral ook praktijk, zodat je het zelf kunt ervaren hoe energie voelbaar is en je ermee kunt werken. Je zult ook merken dat de les elke keer weer even een oplaadmoment is waardoor je steeds meer in je eigen fijne energie komt te zitten.

De investering voor deze cursus is 495 euro. Ben je student dan krijg je 20% korting. Als je hem liever thuis doet dan kun je hem ook online volgen waarbij je de video van de lessen ziet en dezelfde content krijgt. De prijs voor het online programma is 395 euro (en de toegang tot het programma is een half jaar). Dus je bent meer kwijt voor een paar daagjes vakantie dan voor deze reis naar jezelf :-). Waarbij je nergens naartoe hoeft te vliegen om weer even tot jezelf te komen maar je dat vakantiegevoel gewoon hier in Amsterdam kan ervaren!

Is deze cursus het einde van al je problemen? Dat helaas niet natuurlijk. Het geeft je wel veel inzicht in welke informatie en processen je leven in sterke mate beïnvloeden en geeft je tools daar beter mee om te gaan en ervoor te zorgen dat ze niet meer zo sterk in de weg staan van wat je graag wilt doen en hoe ze je zelfs hinten op het pad wat het beste bij je past. Dat alles met een energieniveau die in balans en hoog is.

Wil je erbij zijn op deze reis? Laat het me weten!

Stuur me een mailtje via roel@roelwilbers.nl

Testimonials

Gerjan (43) uit Amsterdam

Woonbegeleider mentaal beperkte mensen

Voor mij was de cursus een enorme eyeopener en daarmee een begin van een nieuw avontuur. De verschillende lessen uit de cursus hebben me meer basis en richting gegeven en ik heb veel meer controle over mijn eigen energie en het niet leeglopen nu ik weet wat te doen en me zekerder voel. Er is tijdens en na de cursus van alles aangezet en het zorgde voor een enorme creativiteit en plezier daarin. Er zijn allerlei dingen en mensen en kansen etc op mijn pad gekomen als het gaat over mijn passie en mijn relatie, f…ing awesome!

Katie (28) uit Amsterdam

Tandarts assistente

Deze cursus leert je veel over energie. Over je persoonlijke energie en de energie om je heen en hoe je er mee kunt werken. Op een leerzame en enthousiaste manier laat Roel je hier kennis mee maken d.m.v. opdrachten en verhalen, die je antwoorden en inzichten geven over de (snelle) wereld waar we in leven. Het heeft me bewustwording gebracht van de essentie van energie in mijn leven en hoe dit bepalend is voor mijn fysieke en mentale gezondheid. De cursus stelt je zelf in staat om je energie level te verhogen en geeft handvatten om dingen te benaderen vanuit je eigen energie.
Deze cursus is een aanrader voor iedereen die er klaar voor is om dichter bij zichzelf te komen!

Kim (53) uit Amsterdam

Ik vond de cursus duidelijk, to the point en verhelderend. Ook al ben je bekend met energie, dan is deze cursus een goeie reminder. Ook de weken na de cursus voelde ik dat het doorwerkte en met de geweldige meditaties merk ik dat mijn energie steeds lichter wordt. Deze cursus is zeker een aanrader!

Diana (26) uit Amsterdam

Danseres

Ik wil je heel erg bedanken voor deze geweldige cursus Roel! Het was zo fijn erbij te zijn en alle geweldige inzichten te krijgen. Het gebruiken van de methodes heeft me het prachtige cadeau van rust, geluk en liefde gegeven. Heel erg bedankt voor je begeleiding en het geven van een prettige motivatie op dit prachtige pad.

Carmen (24) uit Amsterdam

Student

Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke energie huishouding en hoe er zelf mee te werken! Het heeft me handvatten gegeven dingen in het leven gemakkelijker te begrijpen en mee om te gaan en heeft gezorgd voor veel verheldering en inzichten.

Mariëlle (41) uit Haarlem

PA CEO mulitnational

In deze reis, die je alleen kan ervaren door hem te ondergaan, legt Roel uit welke rol van energie speelt in ons leven, in de wereld en hoe alles verbonden is en hij doet dat op een down-to-earth manier en met open geest en met praktische, toegankelijke en leuke oefeningen. Het heeft mijn kijk op het leven veranderd, over wat belangrijk is en waar ik mijn focus wil leggen. Ook al beheers ik niet alles meteen voelt dat oke want ik heb nu de tools om weer terug te keren naar mijn levenspad.

Tom (60) uit Amsterdam

Kantoormedewerker leasemaatschappij

Een cursus over energie? Dan ben je toch in 10 minuten uitgepraat? In negen lessen heeft Roel ons heel veel interessante informatie gegeven over energie zoals ik nog niet eerder heb gezien. Werkelijk alles komt aan bod; je eigen energie, mediteren, gronden, hoe om te gaan met de energie van mensen in je omgeving, hoe the Law of Attraction werkt en nog veel meer.
Mocht je niet goed in je energie zitten of gewoon geïnteresseerd zijn, dan is deze cursus absoluut een aanrader!